Ons onderwijs

In onze aanpak zijn we erop gericht om alle leerlingen een stapje verder te brengen. Om dit te bereiken en tevens rekening te houden met de verschillen tussen leerlingen, werken we met een instructiemodel dat hetzelfde is voor groep 1 t/m 8 en ‘De Kunst van het Lesgeven’ heet. Dit instructiemodel is erop gericht om tijdens de instructie alle kinderen actief te betrekken, ieder op zijn of haar niveau.

“Leren is leuk. Leren is spannend. Samen leren we ontdekken en ontdekken we leren. We gaan op zoek naar talent en ambitie. Zodat je straks klaar bent voor de volgende stap.”

Leerkracht groep 7

Naast onze basisaanpak bieden we extra ondersteuning of uitdaging als dat nodig is. Extra ondersteuning bieden we zoveel mogelijk in de klas aan. Hierbij zetten wij onderwijsondersteuners in die een extra paar ogen en handen zijn in de groep. Vanaf groep 4 hebben wij een Kangoeroeklas, voor de meer cognitief ingestelde leerlingen. In groep 5 screenen we alle leerlingen voor eventuele deelname aan onze Mikadoklas. De Mikadoklas is voor leerlingen die onvoldoende uitdaging hebben binnen ons reguliere basis- en plusaanbod.

Onze leerkrachten hebben een aantal eigen lesmethoden ontwikkeld die goed passen bij onze school. Zo werken we met de methode ‘Oefening baart kunst’, voor de creatieve ontwikkeling en hebben we een eigen handleiding ‘Godsdienstige verhalen’, waarin leerlingen kennismaken met de vier hoofd godsdiensten.

De Vreedzame School

De methode De Vreedzame School gebruiken we al enkele jaren voor de sociaal emotionele ontwikkeling.

Blink

We vinden de school in de wereld belangrijk. We bieden Wereldoriëntatie daarom thematisch aan met de methode Blink, waarin onderzoekend en ontdekkend leren centraal staat.

 

“Daar is ruimte voor nodig. Niet alleen in een klaslokaal, maar ook in je hoofd. Dat kan door te lezen of voor te lezen. Door te luisteren of te fluisteren. Door te mijmeren, te peinzen, te onderzoeken, eropuit te trekken. De wereld wacht.”

Leerkracht groep 1/2

Onze nieuwe interactieve muur, de Lü, motiveert kinderen om te bewegen én te leren. Hierdoor wordt ons onderwijs dynamischer.

Daarnaast tovert de Lü onze zaal om tot theaterruimte met zelfontworpen decors, een vergaderruimte, een bioscoop, een dansvloer, een ‘sportzaal’, een ontspanningsruimte en nog veel meer!

Het is echt een hele leuke school, waar mijn kinderen uitgedaagd worden.

Ouder van groep 2

Scroll to top