Onze school

Kennismaken met De Kring?

Beste ouders, verzorgers,

Door de maatregelingen die wij als school treffen voor COVID-19 zijn wij genoodzaakt de fysieke rondleidingen van de komende periode te annuleren. Bekijk hier onze online rondleiding om zo de school van binnen te zien en sfeer te proeven. Voor verdere inhoud wil ik u verwijzen naar onze schoolgids op www.dekringhaarlem.nl. Voor aanvullende vragen mag u mailen naar oertje.de.groot@dekringhaarlem.nl

Wij begrijpen dat het ook voor u, nu u een schoolkeuze voor uw kind moet maken, een bijzondere situatie is. Ik wens u dan ook veel succes met het maken van deze keuze en hoop u binnenkort weer fysiek onze school in te mogen laten.

Hartelijke groet,

* English-speaking parents:
If you’d like a guided tour in English (and are unable to bring someone who can translate for you), could you please let us know during the registration process? We will make sure a translator is available to tell you all the information. Thank you in advance!

Plan een rondleiding
Per rondleiding accepteren we maximaal 3 ouderparen.

 • Geboortedatum van uw kind
 • Contactgegevens ouder/verzorger m.b.t. de rondleiding

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Voor het eerst naar school

Kinderen vanaf vier jaar gaan naar de basisschool. In de gemeente Haarlem geldt een plaatsingsbeleid: het aanmelden gaat op alle basisscholen op dezelfde manier en alle aangemelde kinderen die in dezelfde periode geboren zijn, worden gelijktijdig en volgens dezelfde regels geplaatst. Ouders met een kind dat voor het eerst naar de basisschool gaat, ontvangen van de Gemeente Haarlem een aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je kijken op ‘Naar school in Haarlem‘. Om de brochure ‘Voor het eerst naar de basisschool in Haarlem’ online te bekijken ‘klik hier.’

PLAATSINGSBELEID BASISONDERWIJS HAARLEM

Het plaatsingsbeleid van De Kring
Klik hier om het plaatsingsbeleid te downloaden.
Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden.(Blanco)
Klik hier om de brochure te downloaden.(Digitaal in te vullen)
Klik hier om de brochure te downloaden
Klik hier om de brochure te downloaden.(English version)

Coronacrisis en plaatsingsbeleid

Als gevolg van de Coronacrisis is besloten om de toewijzing van de plaatsen aan kinderen geboren in de maanden december 2016 t/m maart 2017 te verplaatsen naar juni a.s.. In tegenstelling tot de data die in de brochure “Voor het eerst naar de basisschool in Haarlem” staan, kunt u t/m dinsdag 26 mei a.s. het aanmeldformulier inleveren. U zal dan uiterlijk 10 juni bericht ontvangen van de school waar uw kind geplaatst kan worden.

Inleveren van het aanmeldformulier
Omdat de school voorlopig niet toegankelijk is, kunt u uw aanmeldformulier bij voorkeur per e-mail (bijv. via een scan of foto van uw mobiel) inleveren, maar het kan ook per post of in de brievenbus van de school. Als u van een niet-voorgedrukt aanmeldformulier gebruik maakt, verzoeken wij u hierbij ook een adresbewijs toe te voegen. Het e-mailadres van de school is: info@dekringhaarlem.nl

Informatie over de school
Helaas kunnen wij totdat de scholen weer open gaan geen rondleidingen organiseren. Graag willen wij u wel in de gelegenheid stellen met onze school kennis te maken. Via onze website krijgt u een goede eerste indruk van wat wij te bieden hebben.
De school is de komende periode minder telefonisch bereikbaar, de aanwezigheid van teamleden is vanwege de omstandigheden wisselend.
Via de mail kunt u ons altijd bereiken en wij zullen uw vragen dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. Via de mail kunt u ons het verzoek doen voor telefonisch contact en een mondeling overleg, laat u daarvoor a.u.b. uw naam en telefoonnummer achter. Wij beantwoorden uw vragen graag en hopen u te ontmoeten wanneer dat weer mogelijk is.

Aanmelden voor kinderen ouder dan vier jaar

De aanmelding van leerlingen die ouder zijn dan vier jaar gaat altijd via de school. Bij deze tussentijdse instroom in de groepen 2 t/m 8 kijken we of we een geschikte plek hebben. Na een kennismakingsgesprek met de interne begeleider volgt altijd contact met de school van herkomst, voordat er tot al dan niet plaatsen wordt besloten. De beslissing over plaatsing ligt bij de directie van de school op advies van de interne begeleider.

 

Parklaan 108
2011 KZ HAARLEM
023 5310428
info@dekringhaarlem.nl

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar we voor staan

 • Vreedzame school waar we leren democratische burgers te zijn
 • Individuele aandacht voor leerlingen met speciale leerbehoeften
 • Gymlessen door vakleerkrachten gym met extra individuele aandacht voor motorische ontwikkeling
 • Een jaarlijks groot, gezamenlijk schoolproject
 • Extra plusprogramma voor heel snelle leerlingen: Kangoeroegroepen
 • Een groen schoolplein in de stad
 • Leerlijn over geestelijke stromingen in de wereld van groep 1 t/m 8
 • Door leerlingen zelf geschreven musical in groep 8
 • Actieve ouderraad
 • Achtjarige leerlijn beeldende technieken