Aanmelden

Voor het eerst naar school

Kinderen vanaf vier jaar gaan naar de basisschool. In de gemeente Haarlem geldt een plaatsingsbeleid: het aanmelden gaat op alle basisscholen op dezelfde manier en alle aangemelde kinderen die in dezelfde periode geboren zijn, worden gelijktijdig en volgens dezelfde regels geplaatst. Ouders met een kind dat voor het eerst naar de basisschool gaat, ontvangen van de Gemeente Haarlem een aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je kijken op ‘Naar school in Haarlem‘.

Plaatsingsbeleid basisonderwijs Haarlem

Het plaatsingsbeleid van De Kring
Klik hier om het plaatsingsbeleid te downloaden.
Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden.(Digitaal in te vullen)
Klik hier om de brochure te downloaden of blader digitaal
Klik hier om de brochure te downloaden.(English version) of blader digitaal

Aanmelden voor de basisschool

Kinderen die tussen 1 augustus 2017 en 31 augustus 2018 geboren zijn, kunnen vanaf 12 november 2020 aangemeld worden. Begin november 2020 ontvangen hun ouders de brochure ‘Voor het eerst naar de basisschool in Haarlem’ met het aanmeldformulier, waarop de kindgegevens staan voorgedrukt.

U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier bij de school van uw eerste keuze in te leveren. U mag elke school in Haarlem kiezen; er zijn totaal 49 basisscholen. Ook kinderen uit buurgemeenten zijn welkom op Haarlemse basisscholen.

In het najaar van 2021 zullen ouders met een kind dat tussen 1 september 2018 en 31 augustus 2019 geboren is de brochure en hun aanmeldformulier ontvangen. Daarna kunnen zij hun kind aanmelden.

Inleveren van het aanmeldformulier

Omdat de school voorlopig niet toegankelijk is, kunt u uw aanmeldformulier bij voorkeur per e-mail (bijv. via een scan of foto van uw mobiel) inleveren, maar het kan ook per post of in de brievenbus van de school. Als u van een niet-voorgedrukt aanmeldformulier gebruik maakt, verzoeken wij u hierbij ook een adresbewijs toe te voegen. Het e-mailadres van de school is: info@dekringhaarlem.nl

Informatie over de school

Graag willen wij u in de gelegenheid stellen met onze school kennis te maken middels een rondleiding. U kunt zich hiervoor opgeven. (link naar formulier)

Daarnaast kunt u ons voor vragen via de mail bereiken en zullen wij uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden. Ook kunt u via de mail het verzoek doen voor telefonisch contact en een mondeling overleg, laat u daarvoor a.u.b. uw naam en telefoonnummer achter. Wij beantwoorden uw vragen graag en hopen u op school te ontmoeten wanneer dat mogelijk is.

 

Aanmelden voor kinderen ouder dan vier jaar

De aanmelding van leerlingen die ouder zijn dan vier jaar gaat altijd via de school. Bij deze tussentijdse instroom in de groepen 2 t/m 8 kijken we of we een geschikte plek hebben. Na een kennismakingsgesprek met de interne begeleider volgt altijd contact met de school van herkomst, voordat er tot al dan niet plaatsen wordt besloten. De beslissing over plaatsing ligt bij de directie van de school op advies van de interne begeleider.

Scroll to top